Portfolio

Do & Dont's

Je afspraak voor wimperextensions is gepland. En dan?
Al voor jouw eerste afspraak is het zeer belangrijk dat je met schone wimpers naar de salon komt. Schoon betekent absoluut geen make-up op en rond de ogen. Dit om de retentie (houdbaarheid) van jou prachtige set wimpers goed te houden en ook voor de gezondheid van jou eigen wimpers. Daarbij is er een bepaalde tijd ingepland voor de behandeling waar de styliste ook nuttig gebruik van wil maken om jou te voorzien van een mooie set wimpers.
Na de behandeling krijg je een formulier met de nabehandeling, het is dan ook zeer belangrijk om deze tips op te volgen.
Mijn wimpers vallen meer uit dan normaal. Hoe kan dit?
Af en toe komt het voor dat de retentie van de wimpers niet goed is. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Onderstaand een aantal oorzaken waardoor dit kan ontstaan.


Slaaphouding
Slaap jij graag op de linkerkant dan is de kans groot dat er links meer wimperuitval is dan rechts. Dit komt door wrijving in je slaap. Ook al houd je hier rekening mee en val je op je rug in slaap, in je slaap neem je onbewust de voorkeurshouding die voor jou het prettigste is.
Buikslapers hebben hier het meest last van, dit omdat ze hun gezicht in het kussen duwen.
 

Gezichtsproducten

Make-up, dag/nacht crèmes, alles wat in de buurt komt van de wimpers kan een slechte retentie veroorzaken. Maar vooral producten op oliebasis. Olie werkt “oplossend”. Daarom dienen oliehoudende producten vermeden te worden bij het dragen van wimperextensions!


Mascara

Met regelmaat komen er klanten in de salon die toch mascara opdoen met wimperextensions. Mascara is een van de grootste boosdoeners van een slechte retentie. Mascara gaat tussen de wimpers zitten, bij het schoonmaken maken moet je letterlijk de mascara eraf boenen waardoor er meer wimperuitval ontstaat. Daarbij kan de styliste haar werk niet goed doen omdat het overal tussen blijft zitten. Wil je toch gebruik maken van mascara, dan is dit op eigen risico.


Waterproof make-up

Don’t do it!!! Waterproof make-up zorgt ervoor dat wimpers snel uitvallen. Wil je toch een eyeliner gebruiken, gebruik er dan een die niet waterproef is.


Hormonen/ongesteld

Het is een vervelend iets, maar ongesteldheid heeft ook te maken met retentie. Op dat moment is je lichaam veel gevoeliger dan normaal en vaak ook veel vetter, waardoor de wimpers slechter blijven zitten wanneer ze in deze periode gezet worden. Dit geld ook voor andere hormonale veranderingen van het lichaam.


Lente / herfst  periode

Als mens hebben we ook last van extra haaruitval. Vaak zie je dit in de lente en in de herfst. Ons lichaam maakt zich dan klaar voor de zomer of winterperiode. In deze periode hebben we dan meer last van haaruitval, zo ook meer uitval van wimpers. Hier is niets aan te doen.

 
Hooikoorts

Rode ogen, tranende ogen, geïrriteerde ogen. Alle 3 een indicatie dat de retentie heel slecht is waardoor wimpers niet goed blijven zitten. Heb je last van hooikoorts dan raad ik je aan om in deze periode je wimpers te laten rusten en geen extensions te dragen omdat ze gewoon weg niet blijven zitten. Daarbij is het gewoon zonde van je portemonnee.


Medicijnen

Bepaalde medicatie kunnen zorgen voor snellere haaruitval en andere medicatie kunnen zorgen voor vettere huid of haren. Dit zijn beide oorzaken van een slechte retentie.


Slechte nazorg

De juiste nazorg is zo belangrijk bij het dragen van wimperextensions. “Clean lashes are happy lashes”.
Daarom is het goed schoonhouden met de juiste schoonmaakproducten enorm belangrijk als je langdurig wilt genieten van jouw wimperextensions. Wij verkopen in de salon speciale lashfoam, deze dient minimaal 3 keer per week gebruikt te worden om jou wimpers schoon te houden. 


Deze foam cleanser is een heerlijke schuim om veilig je wimperextensions te reinigen. Ideaal wanneer je make up gebruikt.

Bij ons nu

€ 18,95 

Deze make-up remover is niet schadelijk voor de wimperextensions en is speciaal ontworpen voor vrouwen met wimperextensions.

Bij ons nu

€ 18,95

Deze coating is uitermate geschikt als aftercare product. Naast de werking van de coating bevat dit product ook extra voeding voor de natuurlijke wimpers. 

Bij ons nu

€ 19.95